Startsida  |  Affärsidé & profil  |  Statistik   Annonsering & kommunikation  |  Konsulttjänster  |  Om oss  |  Nyheter  |  Kontakt 

Vill ni ha fler tyska turister?
Använd Schwedentipps.se som er plattform

Bannerannonsering — Sponsrat innehåll — Sociala medier — Kampanjer

 
2015-03-04

Jag är med på Webcoast dagarna och TUR mässan i Göteborg 

 Jag vill gärna träffa dig. Kontakta mig här: Kontakta Walther.

(Webcoast 13-15 mars, TUR 20 mars)

2015-02-23

Vi kör en kampanj med semestertips på vår Facebook sida

25 regioner ska det bli. Vårt inlägg om Dalsland är populärast hittills. Se själv: Schwedentipps.se Facebook-sida  

 

2014-12-01

Nu lanserar vi Schwedentipps på engelska 

Idag startar systersajten Swedentips.se för den engelska, amerikanska och internationella marknaden. Läs pressmeddelandet här.

 

2014-10-02 

Schwedentipps.se deltar i Turismnätverk Bohuslän 

Vi deltar i årets Turismnätverk Bohuslän som i år arrangeras på Ljungskile Kurs & Konferens den 7 oktober.

 

2014-08-04

Uppåt igen för Schwedentipps.se 

Under juli månad har Schwedentipps.se haft c:a 100% fler besökare och sidvisningar än under samma period förra året. I absoluta tal blev det 91.000 besökare och 273.000 sidvisningar — detta är den starkaste månaden för Schwedentipps.se hittills. Även bokningarna för boende är uppe i samma storleksordning. Fantastiskt, tycker vi. Stort tack till alla partners och turister som bidragit till den här utvecklingen.

Under sommaren har vi besökt Sörmland, nordvästra Skåne, Dalsland, södra Småland och Stockholm. Resorna har resulterat i nya sidor om Gripsholm slott, Kullahalvön, Söderåsen, Sofieros slottspark och Bengtsfors. Fler sidor är på väg, t. ex. om Växjö, Värnamo och Stockholm.

Under resorna har vi även rapporterat live på vår Facebook-sida  (4.500 mycket aktiva följare) och vårt Instagram konto  (750 följare, däribland många kollegor från den svenka turistbranschen).

Vill du att vi besöker även din region? Kontakta oss gärna med förslag. Välkommen! 

 

2014-07-08 

 Schwedentipps on tour

Under de senaste veckorna har vi besökt Sörmland, nordvästra Skåne och Dalsland. Resorna har resulterat i nya sidor om Gripsholm slott, Kullahalvön, Söderåsen, Sofieros slottspark och Bengtsfors. Fler sidor är på väg. Under resorna har vi även rapporterat live på vår Instagram konto och Facebook-sida .

Nästa resa blir till Växjö och södra Småland. Vi ska bo på Clarion Collection Hotel Cardinal  i Växjö.  

Därefter tar vi oss till Stockholm. Vi ska skriva ett reportage om Artipelag. Dessutom hälsar vi på hos Storytours.eu (Köpmangatan 10) för att lära oss mer om Gamla stan.

Vill du att vi besöker även din region? Kontakta oss gärna med förslag. Välkommen! 

 

2014-04-26

Stort engagemang på vår Facebook-sida 

Vi är glad över att vår Facebook-sida  har nu vuxit till över 3.500 följare. Följarna är mycket aktiva, kommenterar flitigt och delar ofta. Ett genomsnittligt inlägg brukar nå 100 till 150 likes.

 

2014-02-26 

Schwedentipps.se
på TUR mässan 

Schwedentipps.se kommer att besöka TUR mässan. Vi finns på plats torsdag, 20 mars, och fredag, 21 mars. Kontakta Walther på 070-2729633 för mer info. Det vore trevligt att träffas!

 

 2014-01-22

Uppåt för Schwedentipps.se

Just nu har vi 50% fler besök och 50% fler sidvisningar än förra året. Även bokningarna är upp 30 — 50% jämfört med i fjol.

Uppåt för Schwedentipps,.se

 

 2013-10-07

Schwedentipps.se sponsrar Partnerskap Smålands tyska Facebook-kampanj 

Den 1:a oktober startade en Facebook-kampanj som ska få fler tyska turister att ”gilla” Småland. Med hjälp av en tävling och en spektakulär vinst vill Partnerskap Småland locka fler tyskar att upptäcka Småland som turistdestination. Första pris i tävlingen är ett falurött, drygt hundra år gammalt sommartorp i Valeryd socken nära Växjö. Schwedentipps.se är med och sponsrar denna tävling som ska nå 100.000 deltagare och en miljonpublik på webb-TV.

Så presenterar vi tävlingen för våra läsare: www.schwedentipps.se/wettbewerb-smalandtraum.html 

 

 2013-09-26

Schwedentipps.se på sociala medier

Schwedentipps.se finns numera på Facebook, Google+, Twitter, Pinterest, Instagram och Tumblr. Sök på #schwedentipps om du vill hitta oss där.

För denna satsning finns det olika mål:

  • Trafiken ska öka: Schwedentipps.se ska växa till 200.000 sidvisningar per månad under högsäsongen 2014.
  • Vi vill kunna nå en yngre publik.
  • Genom att berätta ur den svenska vardagen vill vi göra det ännu tydligare att Schwedentipps.se kommer direkt från Sverige.  

 

 2013-07-04

Närmare samarbete med Booking.com

Sedan 1 juli har vi ett ännu närmare samarbete med Booking.com. Alla Booking.com sidor som vi länkar till bär nu också en Schwedentipps logga ("co-branded"). Antalet länkar har dessutom ökat markant, från c:a 40 till c:a 200. Vi länkar inte bara till landningssidor för hotellbokning i Stockholm, Göteborg och Malmö utan även till många andra städer och regioner. Dessutom finns separata sidor för bokning av Bed&Breakfast, herrgårdar och stugbyar. Även bokningslänkar till enstaka anläggningar har visat sig framgångsrika. Ett exempel är STF Jumbo Stay på Stockholm Arlanda där Schwedentipps.se har genererat flera bokningar via Booking.com.
Här ser du vår sida där tyska turister kan boka hotell i hela Sverige:
www.schwedentipps.se/hotels-in-schweden.html 

Booking.com Schwedentipps.se co-branded

 

2013-06-20 

Nya sidor om svenskt mode

Svenskt mode är en reseanledning för många tyska turister. Redan för några år sedan skrev vi därför flera sidor om svenska modebloggar och svenska mode designers. Nu har vi skrivit om ytterligare 15 brands, från Björn Borg till Vagabond Skor. De nya märkena är: Björn Borg, Boomerang, Carin Wester, Fjällräven, Haglöfs, J. Lindeberg, Ljung, Minimarket, Odd Molly, Oscar Jacobson, Resteröds, Rodebjer, The Local Firm, Twist & Tango och Vagabond Skor. Du hittar dem och många fler via sidan www.schwedentipps.se/schwedische-modelabels-modedesigner-modemarken.html .

KRISS Schweden
KRISS från Länna utanför Uppsala (foto: KRISS)

 

2013-06-16

Sex städer i Västsverige 

Vi har skrivit sex nya sidor om städer i Västsverige:
Kungsbacka, Falkenberg, Varberg, Borås, Ulricehamn och Jönköping.

Städerna ligger i flikarna Halland Västergötland  och Småland
Där finns det även andra reportage med anknytning till de här sex städerna, t. ex. om Borås Djurpark, radiostationen och världsarvet Grimeton, Ästad Gård, Gekås i Ullared och många fler.

Falkenberg
Falkenberg: Skrea strand 

 

2013-06-03

Ny header, 
tydligare budskap

Schwedentipps.se har fått en ny header och ett tydligare budskap. I headern står det nu klart och tydligt: "Reiseführer und Buchungsportal", dvs. reseguide och bokningsportal.

Även i Tyskland stänger resebyråer vilket gör att turister söker bra bokningsmöjligheter på nätet. Genom samarbeten med stora aktörer som atraveo, Booking.com, SCR och SVIF kan Schwedentipps.se erbjuda "one-stop shopping" för tyska turister som planerar att resa till Sverige.

 

2013-05-21

Schwedentipps.se firar
fem år med nytt rekord 

I dagarna kan vi fira ett jubileum. Schwedentipps.se fyller fem år. Igår satte vi dessutom ett nytt rekord: För första gången var det 1.000 (!) besökare samtidigt på sajten. Vi är lite stolta ... och tacksamma.

Vi tackar alla våra trogna besökare från Tyskland, Schweiz, Österrike och sist men inte minst vårt nya hemland, Sverige. Alla har hjälpt oss och drivit utvecklingen vidare.

Sverige är ett långt och stort land. Det finns fortfarande mycket att upptäcka, även för oss som har bott här i över 15 år.

Vi ser fram emot de kommande fem åren.

 

2013-05-03

På besök i södra Halland

Vi har varit på en härlig två-dagars resa till Halmstad, Simlångsdalen och Hylte.

Vallsnäs Camping i Unnaryd
Vallsnäs Camping i Unnaryd

Bl. a. besökte vi Tiraholms Fisk, Vallsnäs Camping, Charlottenlund, Wapnö, Simlångsdalen (Vinallt Events, Tallhöjdens Värdshus, Breareds Lanthandel, Danska Fallet) och Halmstad där vi bodde på Best Western Grand Hotel.

Våra reportage från resan finns på
www.schwedentipps.se/halland.html .